Πληροφορίες

Σπουδές
Η Μαρία Γαλίτση είναι υπό πιστοποίηση σχεσιακή ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια με εκπαίδευση στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις «Κλινικές Δεξιότητες με βάση τη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία» στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ), αρχικές σπουδές στην Κοινωνική Εργασία και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης, εκπαιδεύεται με σεμινάρια που αφορούν στην ψυχανάλυση και τα ομαδικά δυναμικά. Βρίσκεται σε ατομική & ομαδική θεραπεία και εβδομαδιαία εποπτεία.
Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας (IARPP) και μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Ομαδικών Ψυχοθεραπευτών (AGPA) και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).
Επαγγελματική Εμπειρία
Παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικες και παρακολουθεί κλινικά περιστατικά δια ζώσης ή διαδικτυακά υπό εβδομαδιαία εποπτεία.
Στη διάρκεια των χρόνων που απασχολήθηκε στον χώρο της αναπηρίας και συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Σωματείο ΑμεΑ «Ο ΕΡΜΗΣ», καθοδήγησε επιτυχώς την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία ως υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων και ως μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας πραγματοποιώντας, μεταξύ άλλων, ατομικά και ομαδικά προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης σε πληθυσμό με νευροαναπτυξιακές αναπηρίες και στις οικογένειές τους.
Τα προηγούμενα χρόνια είχε, επίσης, απασχοληθεί σε προγράμματα που αφορούσαν στην υποστήριξη του προσφυγικού πληθυσμού με πολυετή εμπειρία σε Διακυβερνητικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών ως Πρόσωπο Αναφοράς και Συντονισμού Ομάδων Πεδίου και με κύριες αρμοδιότητες τη διασφάλιση της ποιοτικής διενέργειας της αξιολόγησης αναγκών των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, την εποπτεία του σχεδιασμού διαχείρισης των περιστατικών, τη διαμόρφωση θετικών σχέσεων εντός της ομάδας και την επίλυση συγκρούσεων εντός πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος. Ακόμη, έχει εργαστεί σε φορείς παιδικής προστασίας με κύριο άξονα την ομαλή ένταξη απροστάτευτων παιδιών στο κοινωνικό σύνολο είτε με την επιστροφή τους στο βιολογικό περιβάλλον είτε μέσω διαδικασιών αναδοχής / υιοθεσίας. Επιπλέον, για περίπου δέκα χρόνια συνεργαζόταν με διάφορα ΜΜΕ ως δημοσιογράφος.
Δημοσιεύσεις
«Ανάμεσα σε Συμπληγάδες: η σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας του σχεσιακού ψυχαναλυτικού θεραπευτή στην αντιπαράθεση μεταξύ θεσμών»
(2ος Συλλογικός Τόμος Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΣΙΓΜΑ, 2024)
Συνέδρια & Σεμινάρια
- «Το κοινωνικό ασυνείδητο και η Τριμερής Μήτρα – Earl Hopper» (ΙΣΟΨ, 02/2025)
- «Εξιστόρηση ονείρων και κοινωνικών ασυνείδητων, σχεσιακές διαταραχές ή ενδοψυχική ψυχοπαθολογία στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία – Robi Friedman» (ΙΣΟΨ, 12/2024)
- «Ο φθόνος στο πλαίσιο της συναισθηματικής εξάρτησης, του διαχωρισμού και του ναρκισσισμού – Michael Shoshani & Batya Shoshani» (ΙΣΟΨ, 10/2024)
- «Ρήξη και επιδιόρθωση στη σχεσιακή θεραπεία, σε ατομική, ομαδική θεραπεία και κοινωνία – Haim Weinberg» (ΙΣΟΨ, 9/2024)
- «Διαμοιραζόμενη φαντασία, το φύλο, η επιθυμία και το κοινωνικό ασυνείδητο» – Gila Ofer» (ΙΣΟΨ, 7/2024)
- «Το κοινωνικό ασυνείδητο και η σκέψη του Bion, στοιχεία Κοινωνικού Ασυνειδήτου των Ισραηλινών – Uri Levin» (ΙΣΟΨ, 5/2024)
- «Το Συλλογικό Ασυνείδητο: Η σχέση οριζόντιας και κάθετης δομής ιεραρχίας – Avi Berman» (ΙΣΟΨ, 4/2024)
- «Ρήξη και επιδιόρθωση τραύματος: Φαντασίωση ή Πραγματικότητα» (2ο Συμπόσιο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, 2/2024)
- «Συναντήσεις, Αφηγήσεις, Προκλήσεις» (8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας & 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θετικής Ψυχολογίας, 11/2023)
- «Prevention of Sexual Exploitation and Abuse» (IOM/UN, 5/2022)
- «HIV in the workplace» (IOM/UN, 1/2022).
- «BSAFE» (United Nations Departments of Safety & Security, 10/2019)
- «I know gender» (IOM/UN, 4/2019)
- «Αναδοχή: Πρόκληση και στόχος για εξω- ιδρυματική φροντίδα των παιδιών» (Κ.Κ.Π.Π.Α., 11/2016)
- «Εστία, εργασία & κοινωνική επανένταξη: Καλές πρακτικές για την κοινωνική ένταξη και επανένταξη» (Κ.Κ.Π.Π.Α., 11/2016)